Zondag  !7 januari 2021

Vanmorgen wakker geworden en dan lig ik daar nog wat te denken het is ongeveer tijd om op  te staan half acht. Het hoeft niet  het is zondag en er moet niks. Maar ik vind op tijd opstaan fijn. Dat hoort bij mij. Maar mijn gedachten zijn hoe kom ik in vredesnaam deze dag door. Dit is de tweede keer dat mij dit overkomt gistermorgen ook al.  Nou eerst maar eens beginnen met beginnen even een poosje op de rand van het bed gaan zitten  zodat mijn botjes en spieren mee willen werken.  En dan naar beneden trap af.  De eerste medicijnen ingenomen  en dan douchen daar knap ik altijd lekker van op ook nu weer. Onder het poedelen bedenk ik me dat ik vandaag maar eens echte zondagse kleren aan doe.  Heb ik zin in! Lekker afgedroogd en dan weer naar boven manlief is in de keuken staat daar al klaar met een tube zalf om mij elke morgen de rug in te vetten  ik heb een erg droge huid en dit heeft onze dokter voorgeschreven. Het heeft ook een naam. Hoe weet ik niet.  Als dat gebeurd is  ga ik naar boven om mij aan te kleden. Ik kies voor mijn donkere spijkerbroek, En een grijs shirt met lange mouw en mijn  bijna nog niet gedragen lang grijs vest met een witte streep over de achterkant. Ook doe ik vandaag kralen om . Ik kies voor een kleurig snoer kralen dat fleurt het geheel goed op.  Zo daar ben ik inmiddels alweer een ander mens van geworden geen sombere gedachten meer. De dag mag beginnen!

Martha.